Яєчня з беконом та помідорами

Яєчня з беконом та помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Я ставлю грітися сковорідку, бекон ріжу смужками, цибулю кільцями, помідор — як на картинках. Кругляшками, напевно, так можна сказати. Хоча слово мене бентежить чомусь.

Бекон — дуже спеціальна історія. Останнім часом я став ловити себе на тому, що мені якось тривожно його купувати з-за того, скільки консервантів, барвників і підсилювачів смаку я спостерігаю в його складі у переважної більшості виробників.

Але сьогодні мені пощастило — знайомі подарували мені шматочок чудовою свинячої грудинки, обваленной в часнику і цибулі. Варто почекати, поки сковорода нагріється, а потім покласти в неї бекон і цибулю. Жирне м’ясо відразу зробить процес живим і радісним — вміст сковороди почне апетитно шипіти і видавати аромат, яким просочиться цибулю по мірі розм’якшення.

Помідори я кладу відразу перед тим, як розбити яйця. Мені здається, круто, коли вони зберігають бадьорість, а не размякают в червону рідину. Яйця замикають процес. Після них залишається лише посолити, посипати тертим твердим сиром і перцем, який, звичайно, повинен бути свіжомеленим, оскільки в якому-небудь іншому особливого сенсу немає.

Жовтки я волію залишати в’язкими — це допомагає змусити всі інгредієнти працювати і звучати разом. Чудово, коли є свіжий чебрець і зелений табаско. Якщо додати щіпку одного і кілька крапель іншого при подачі, від всієї цієї історії можуть впасти сльози радості, ось побачите.

Приємного апетиту, друзі мої!