Єврейський хумус

Єврейський хумус – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

А таки-так, ми приготуємо сьогодні цей ароматний хумус – вегетаріанську закуску!

Інгредієнти

Горох Нут – 250 гр.
Цибуля – 1/2 шт.
Часник – 2 шт.
Зіра – 1 ч. л.
Оливкова олія – 2 ч. л.
Паприка – 1 ч. л.
Лимон(сік) – 1/2 шт.
Сіль – 1 ч. л.
Перець чорний мелений – 5 гр.
Чилі – 2 гр.

Як приготувати Єврейський хумус

Ситна, ніжна, пряна і дуже пікантна вегетаріанська турецька закуска – хумус! Хумус буває абсолютно різним, з різним набором спецій і подачею. У моїй родині частенько готують хумус по-єврейськи. Така нутове закуска дуже поживна, відмінний вибір для перекусу або сніданку. Блюдо підійде людям, які не вживають м’ясні продукти. Закуска легка, ніжна і завжди доречна. Спробуйте, і нут стане частим гостем вашого столу!

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Попередньо замочити Нут мінімум на добу в теплій воді. Після, гарненько промити нут, очищаючи від зайвої лушпиння. Вичавити сік з половинки лимона, очистити цибулю і часник.

Нут залити водою у глибокій каструлі і відправити готуватися близько години. Нут готовий тоді, коли стане м’яким і разваристым.

Відкинути нут на друшляк, зливши зайву рідину в окрему ємність – нутовый бульйон нам ще знадобиться.

Обсмажити часник з оливковою олією.

Очищену цибулю нарізати дрібним кубиком.

Відправити цибулю обсмажуватися разом часничком. В кінці додати до цибулі зіру.

Помістити нут в блендер, додати сік, паприку, сіль, перець і ложечку оливкової олії. Збивати, поступово додаючи нутовый бульйон.

Додати обсмажений цибуля до збитої нутовой пасті. Ретельно перемішати, довести хумус до смаку за допомогою солі і спецій.

Готовий нут посипати паприкою і полити невеликою кількістю масла. Подавати, намазуючи на хліб або піту. Приємного апетиту!