Підготувати всі інгредієнти для страви. Попередньо замочити Нут мінімум на добу в теплій воді. Після, гарненько промити нут, очищаючи від зайвої лушпиння. Вичавити сік з половинки лимона, очистити цибулю і часник.
Нут залити водою у глибокій каструлі і відправити готуватися близько години. Нут готовий тоді, коли стане м’яким і разваристым.
Відкинути нут на друшляк, зливши зайву рідину в окрему ємність – нутовый бульйон нам ще знадобиться.
Обсмажити часник з оливковою олією.
Очищену цибулю нарізати дрібним кубиком.
Відправити цибулю обсмажуватися разом часничком. В кінці додати до цибулі зіру.
Помістити нут в блендер, додати сік, паприку, сіль, перець і ложечку оливкової олії. Збивати, поступово додаючи нутовый бульйон.
Додати обсмажений цибуля до збитої нутовой пасті. Ретельно перемішати, довести хумус до смаку за допомогою солі і спецій.
Готовий нут посипати паприкою і полити невеликою кількістю масла. Подавати, намазуючи на хліб або піту. Приємного апетиту!