Єврейський хумус

Єврейський хумус – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти для страви. Попередньо замочити Нут мінімум на добу в теплій воді. Після, гарненько промити нут, очищаючи від зайвої лушпиння. Вичавити сік з половинки лимона, очистити цибулю і часник.

Нут залити водою у глибокій каструлі і відправити готуватися близько години. Нут готовий тоді, коли стане м’яким і разваристым.

Відкинути нут на друшляк, зливши зайву рідину в окрему ємність – нутовый бульйон нам ще знадобиться.

Обсмажити часник з оливковою олією.

Очищену цибулю нарізати дрібним кубиком.

Відправити цибулю обсмажуватися разом часничком. В кінці додати до цибулі зіру.

Помістити нут в блендер, додати сік, паприку, сіль, перець і ложечку оливкової олії. Збивати, поступово додаючи нутовый бульйон.

Додати обсмажений цибуля до збитої нутовой пасті. Ретельно перемішати, довести хумус до смаку за допомогою солі і спецій.

Готовий нут посипати паприкою і полити невеликою кількістю масла. Подавати, намазуючи на хліб або піту. Приємного апетиту!