Юшка з сочевиці

Юшка з сочевиці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пісний, простий, ситний і безсумнівно смачний суп для всієї родини

Інгредієнти

Червона сочевиця – 1 стакан
Картопля – 1 середній або 2 маленьких
Перець червоний капія – 1 шт
Цибулина – 1 шт
Часник – 2-3 зубчики
Томатна паста – 1 їдальня ложка
Чорний перець – 1 щіпка
Сіль, інші спеції – за смаком

Як приготувати Юшка з сочевиці

Класичний сочевичний суп – постійний гість на столі турецької господині в холодні зимові вечори. Я пропоную вашій увазі його варіацію для тих, хто не надто любить супи однорідної консистенції або у кого, як у мене зараз, зламаний блендер.

Покроковий рецепт

1. Овочі почистити і помити. В середню каструлю налити трохи соняшникової олії, покласти дрібно порізану цибулю і перець, закрити кришкою. Окремо поставити кип’ятитися воду.

2. Поки цибуля і перець розм’якшуються, помідор очистити від шкірки і порізати або натерти на тертці до практично однорідного стану. Подрібнити часник. Злити суміш з помідор і часнику в каструлю, додати зверху ложку часнику і чорний перець, закрити кришкою, не перемішуючи.

3. Порізати картоплю кубиками по півсантиметра, ретельно промити разом з сочевицею. З’єднати з вмістом каструлі, перемішати.

4. Залити вміст каструлі окропом, прикрити кришкою і готувати на середньому вогні близько 30 хвилин. Коли картопля і сочевиця розваряться, додати сіль і за необхідності додати ще трохи окропу до комфортної густоти.

5. Поварив ще п’ять хвилин після додавання солі, вимкнути. Суп готовий. Подавати гарячим, можна прикрасити червоним перцем пластівцями і часточкою лимона.