Закритий яблучний пиріг

Закритий яблучний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яблука краще взяти кисліші, типу антонівки. Але якщо таких немає, підійдуть будь-які. Ріжемо їх довільними невеликими шматочками.

Збити яйця з цукром. Я користуюся комбайном, але для змішування тіста підійде і міксер. Якщо немає кухонної техніки, скористайтеся звичайним віночком для збивання.

Поступово всипаємо борошно, домагаючись консистенції тесту як густа сметана.

Форму для випічки можна вибрати будь-яку, але краще силіконову. Я користуюся формою тора, так краще пропікається середина. Форму добре змастити тонким шаром рослинного масла або змочити водою. Виливаємо на дно трохи тесту, щоб тільки його покрити.

Викладаємо яблука на шар тіста і рівномірно розподіляємо.

Зверху заливаємо рештою тестом і ставимо в попередньо розігріту духовку на 25 хвилин.

Через 25 хвилин зменшуємо температуру приготування до 125 градусів і залишаємо ще на 15-20 хвилин.

Коли пиріг зарум’яниться, потрібно перевірити готовність зубочисткою і вимкнути духовку. Можна дати йому постояти 5-7 хвилин, потім дістати і вийняти з форми.

Ось така краса вийшла, приємного апетиту!