Ситне блюдо, підходить як для подачі в якості закуски, так і для повноцінного обіду.
Інгредієнти
Кабачок молодий – 1 шт | |
Помідори – 2 великих | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Майонез – 4-5 ст. л. | |
Чорний перець, сіль – за смаком | |
Рослинне масло – для обсмажування |
Ситне блюдо, підходить як для подачі в якості закуски, так і для повноцінного обіду. Можна влаштувати обід в сільському стилі і подати гострі кабачки з чорним хлібом і бринзою.
Кабачки обсмажують у великій кількості рослинного масла, змащуються гострим соусом, перекладаються свіжими помідорами.
Покроковий рецепт
Нарізати кабачки кружечками товщиною 1 см. Якщо кабачок молодий, чистити і видаляти насіння не потрібно, якщо шкірка тверда, її потрібно зрізати. Зручно скористатися овочечисткою. Насіння видаляємо, не розрізаючи кружечок кабачка, краще всього гострим ножем. Невырезанная волокнисту м’якоть буде пригорати, зіпсувавши зовнішній вигляд і смак страви.
На розпечену сковороду влити півсклянки олії, викласти кабачки. Обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Викласти на паперові рушники. Дати кружочкам прибрати зайвий жир і обсохнути. Викласти кабачки на блюдо в один шар, посолити.
Нарізати помідори півкільцями.
Приготувати гострий соус. Натерти на дрібній тертці часник, змішати з майонезом, додати чорний перець.
Змастити соусом кружечки кабачків.
Покласти помідори на змащені кабачки. Залишити настоюватися на кілька годин. Можна помістити кабачки в холодильник.