Закуска – крокети картопляні з зеленню і лососем

Закуска – крокети картопляні з зеленню і лососем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Взагалі крокети з картоплі використовують в якості легкого і оригінального гарнір до будь-яких м’ясних страв. Тут крокети готуються вже з рибою і можна використовувати як відмінну ситну закуску.

Інгредієнти

городня зелень пряна будь – один пучок середнього розміру
високосортний борошно пшеничне просеянная – три ст. ложки з гіркою
філе підкопченого лосося – 180 г
лимонний або білий перець мелений – за смаком
добірне яйце куряче велике – одна штука
великі картопляні бульби – шість штук
кам’яна тонкомолота сіль – за смаком

Як приготувати Закуска – крокети картопляні з зеленню і лососем

Якщо планується приготувати крокети з яким-небудь наповнювачем, наприклад, з підкопченим лососем, як це страва, то таке його можна також використовувати і в якості відмінною святкової закуски.

Покроковий рецепт

Промити як можна ретельніше все бульби картоплі, потім відварити їх разом з шкіркою. Як тільки картопля звариться, відразу ж перекласти її на блюдо і повністю остудити.

Після того, як картопля стане теплим, почистити його і за допомогою блендера пюрировать. Далі нарізати невеликими шматочками філе лосося, нарізану рибу перекласти в посуд з картопляним пюре.

Гарненько перебрати всю зелень, промити її у великій кількості холодної води. Потім подрібнити і пересипати в ємність з картопляним пюре, додати який-небудь мелений перець, а також необхідну кількість просіяного борошна.

Далі в цю ж посуд розбити куряче яйце, насипати за смаком сіль, замісити картопляне тісто досить щільної консистенції.

Сформувати з нього невеликі кульки, перекласти приготовані крокети на велике деко, який повинен бути попередньо застелений пергаментним папером.

Запікати картопляні крокети з зеленню і лососем хвилин п’ятнадцять у духовій шафі, заздалегідь прогрітому до 180 градусів.

Подавати приготовану закуску в теплому вигляді до святкового столу з яким-небудь густим соусом.