Взагалі крокети з картоплі використовують в якості легкого і оригінального гарнір до будь-яких м’ясних страв. Тут крокети готуються вже з рибою і можна використовувати як відмінну ситну закуску.
Інгредієнти
городня зелень пряна будь – один пучок середнього розміру | |
високосортний борошно пшеничне просеянная – три ст. ложки з гіркою | |
філе підкопченого лосося – 180 г | |
лимонний або білий перець мелений – за смаком | |
добірне яйце куряче велике – одна штука | |
великі картопляні бульби – шість штук | |
кам’яна тонкомолота сіль – за смаком |
Якщо планується приготувати крокети з яким-небудь наповнювачем, наприклад, з підкопченим лососем, як це страва, то таке його можна також використовувати і в якості відмінною святкової закуски.
Покроковий рецепт
Промити як можна ретельніше все бульби картоплі, потім відварити їх разом з шкіркою. Як тільки картопля звариться, відразу ж перекласти її на блюдо і повністю остудити.
Після того, як картопля стане теплим, почистити його і за допомогою блендера пюрировать. Далі нарізати невеликими шматочками філе лосося, нарізану рибу перекласти в посуд з картопляним пюре.
Гарненько перебрати всю зелень, промити її у великій кількості холодної води. Потім подрібнити і пересипати в ємність з картопляним пюре, додати який-небудь мелений перець, а також необхідну кількість просіяного борошна.
Далі в цю ж посуд розбити куряче яйце, насипати за смаком сіль, замісити картопляне тісто досить щільної консистенції.
Сформувати з нього невеликі кульки, перекласти приготовані крокети на велике деко, який повинен бути попередньо застелений пергаментним папером.
Запікати картопляні крокети з зеленню і лососем хвилин п’ятнадцять у духовій шафі, заздалегідь прогрітому до 180 градусів.
Подавати приготовану закуску в теплому вигляді до святкового столу з яким-небудь густим соусом.