Закуска «Морква»

Закуска «Морква» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, листкове тісто розморозити при кімнатній температурі. Розкласти тісто на злегка присипаної борошном робочій поверхні. Можна замість борошна підстелити під тісто пергаментний папір (у мене було тісто в рулоні).

Потім тісто розрізати гострим ножем на шість рівних довгих смуг. З кожної смужки зробити тонкий джгут (при необхідності, якщо смужки маленькі, можна джгути з’єднати).

Тестом обернути металевий конус, трохи не доходячи до краю форми (інакше потім готову випічку вам важко буде вийняти). Відкласти конуси, обмотані листковим тестом в бік.

*Вам так само знадобиться трубочка-конус для випічки листкового тіста. Якщо конуса ні, Ви можете зробити паперові пакетики, а їх вже обернути пергаментним папером і тісто не прилипає і знімається легко.

Приготувати помаранчевий харчовий барвник (якщо ні помаранчевого, можете змішати жовтий і трохи червоного. Барвники я беру, знову ж таки, з наборів для фарби яєць на великдень). Додайте кілька крапель води в харчовий барвник і отримаєте помаранчеву воду. Пофарбуйте тісто цієї помаранчевої водою (я фарбую просто пензликом) і поставте випікати конуси у вже розігріту духовку до 200° C градусів (з обдувом можна на 180° C градусів) до готовності. Приблизний час випікання становитиме 15 хвилин.

Дістаньте хлібні конуси і звільніть їх від форми.

Для начинки я використовувала звичайний курячий салат. Ви можете використовувати все що завгодно, щоб наповнити конуси з листкового тіста. Салат перекласти в пакет, обрізати у нього куточок.

Заповнити начинкою «морквяні» конуси.

Для повної картини” в кожну булочку застроміть по листку салату (мені більше подобається салат ендивій, так як він більше схожий на морквяну бадилля). Закуска на великдень готова. Приємного апетиту!