Заливне з креветок з кукурудзою і брокколі

Заливне з креветок з кукурудзою і брокколі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Таке блюдо варто готувати до святкового столу. Любителі морепродуктів оцінять смак креветок, приготовлених таким цікавим способом.

Інгредієнти

Консервовані креветки – 200 г
Кукурудза консервована – 100 г
Відварне брокколі – 150 г
Готового желе – 300 мл
Для желе:
Рибні кістки – 150 г
Рисова горілка, імбир – по 10 г
Желатин – 10 г пакетик
Селера – за смаком
Петрушка – за смаком
Яйце – 1 шт.
Бадьян – за смаком
Кориця – за смаком
Гвоздика – за смаком
Оцет – за смаком
Перець – за смаком

Як приготувати Холодець з креветок з кукурудзою і брокколі

Зізнаюся, рецепт не мій, знайшла його в дію книзі і вирішила спробувати приготувати. І ось що вийшло… рецепт нижче

Покроковий рецепт

Приготування:
1. Спочатку готують желе. Для цього рибний бульйон доводять до кипіння, додають в нього подрібнену цибулю, моркву, селеру з петрушкою. Потім вже закладають желатин, розмочивши його окремо. Оцет і приправи додають за смаком.

2. Доводять до кипіння і додають збитий яєчний білок. Варять після повторного закипання п’ятнадцять хвилин, а потім желе проціджують через полотно.

3. Креветки розкладають по формочці. Заливають гарячим желе (використовуючи лише 1/3 частину), щоб приховало морепродукт і прибирають в холодне місце до повного застигання.

4. Дістають застиглий холодець і викладають відварений заздалегідь брокколі. Заливають частиною желе, знову прибираю в холодильник.

5. Тепер черга кукурудзи… Дістаємо холодець викладаємо кукурудзу (консервовану) і заливаємо желе. Прибираємо в холодильник до повного застигання.

6. Застигле желе перевертають на прикрашену плоску тарілку. Перед подачею ріжуть однаковими скибочками. Подають відразу. Приємного апетиту!