Таке блюдо варто готувати до святкового столу. Любителі морепродуктів оцінять смак креветок, приготовлених таким цікавим способом.
Інгредієнти
Консервовані креветки – 200 г | |
Кукурудза консервована – 100 г | |
Відварне брокколі – 150 г | |
Готового желе – 300 мл | |
Для желе: | |
Рибні кістки – 150 г | |
Рисова горілка, імбир – по 10 г | |
Желатин – 10 г пакетик | |
Селера – за смаком | |
Петрушка – за смаком | |
Яйце – 1 шт. | |
Бадьян – за смаком | |
Кориця – за смаком | |
Гвоздика – за смаком | |
Оцет – за смаком | |
Перець – за смаком |
Зізнаюся, рецепт не мій, знайшла його в дію книзі і вирішила спробувати приготувати. І ось що вийшло… рецепт нижче
Покроковий рецепт
Приготування:
1. Спочатку готують желе. Для цього рибний бульйон доводять до кипіння, додають в нього подрібнену цибулю, моркву, селеру з петрушкою. Потім вже закладають желатин, розмочивши його окремо. Оцет і приправи додають за смаком.
2. Доводять до кипіння і додають збитий яєчний білок. Варять після повторного закипання п’ятнадцять хвилин, а потім желе проціджують через полотно.
3. Креветки розкладають по формочці. Заливають гарячим желе (використовуючи лише 1/3 частину), щоб приховало морепродукт і прибирають в холодне місце до повного застигання.
4. Дістають застиглий холодець і викладають відварений заздалегідь брокколі. Заливають частиною желе, знову прибираю в холодильник.
5. Тепер черга кукурудзи… Дістаємо холодець викладаємо кукурудзу (консервовану) і заливаємо желе. Прибираємо в холодильник до повного застигання.
6. Застигле желе перевертають на прикрашену плоску тарілку. Перед подачею ріжуть однаковими скибочками. Подають відразу. Приємного апетиту!