Кільця кальмарів у клярі

Смажені кільця кальмарів – ідеальна закуска до пивній вечірці!

Інгредієнти

Кальмари – 300 г
Вершки – 2 ст. л.
Яйця курячі – 1 шт.
Борошно – 1-2 ст. л.
Сіль – за смаком
Рослинне масло – для смаження

Як приготувати Кільця кальмарів у клярі

Кільця кальмарів – відмінна закуска до пивній вечірці.
Кляр можна зробити на свій смак, додати сметану, майонез, пиво…

Якщо зробити кляр рідкіше, вийдуть повітряні й хрусткі кільця.
Якщо ж погустіше, то кальмар вийде в пористому тесті.

Якщо ви використовуєте білок, вводите його безпосередньо перед приготуванням кальмарів.
Якщо тісто готується без білків, краще приготувати його заздалегідь. Воно постоїть годинку при кімнатній температурі, тісто втратить еластичність і буде краще прилипати до кальмару. До того ж таке тісто не усохне при смаженні.

Покроковий рецепт

Кальмари почистити, промити. Нарізати кільцями товщиною 0,5 – 1 див.

Приготувати кляр. Яйце, вершки, сіль збити. Додати борошно. Перемішати.

Кільця вмочити в кляр і обсмажити на олії до рум’янцю. Кільця смажаться дуже швидко. Не перетримуйте кільця на вогні, інакше кальмари стануть гумовими.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Швейцарські кростіні з грибами і сиром