Стакан кефіру( бажано теплої) виливаємо в миску,додаємо три щіпки чайної соди, перемішуємо, додаємо яйце збиваємо.
В отриману суміш висипаємо борошно, цукор , сіль збиваємо до однорідної маси.
У змащену маргарином і присипану борошном форму виливаємо частину тіста.Я печу в бабусиній формі, мені дуже подобається випічка саме з товстостінної форми. Хто пече в сучасних формах з антипригарними покриттями, звичайно ж форми змащувати нічим не потрібно.
На тісто викладаємо заморожену смородину та малину.
Щоб ягоди в процесі випікання не розтікалися , я їх трохи присипаю крохмалем.
Тісто акуратно ложкою викладаємо на ягоди. Зверху для аромату і смаку присипаємо пиріг меленою корицею. Ставимо в духовку.
Через 30 хвилин наш пиріг готовий.Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою,якщо проткнули пиріг і на шпажці нічого немає ,то це означає, що наш пиріг готовий.Ось так він виглядає в розрізі. Приємного апетиту.