1. Збираємо зазначені продукти, щоб все було під рукою.
2. Етапи приготування пирога залежать від наявних ягід. Якщо в наявності готова вишня без кісточок в сиропі, її достатньо просто процідити (виливаємо у велике сито, залишаємо стікати). Зі свіжих ягід виймаємо кісточки, закладаємо в каструльку. Додаємо воду, 200 гр. цукру, ванілін, ставимо на вогонь. Через 7 хвилин, проціджуємо, остуджуємо.
3. Готуємо тісто: борошно, масло, корицю, розпушувач, сіль. Все перемішуємо до однорідності.
4. Вливаємо сироп від ягід, вимішуємо.
5. У керамічну форму виливаємо 1/2 тестової маси, зверху засипаємо ягоди.
6. Рівномірно накриваємо другою половиною маси.
7. Торт витримуємо в духовці 35 – 40 хвилин при 180 – 190 градусах.
8. Готуємо глазур: у сотейнику з’єднуємо какао і 50 мл води, додаємо ложку манки. Проварюємо до загустіння (буквально 1 – 2 хвилини).
9. Вийшла глазур’ю покриваємо тортик, прикрашаємо вишеньками.