.
Інгредієнти
Капуста брюссельська – 700 г (приблизно) | |
Каштани – 150 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Вершкове масло – 2 ст. л. | |
Курячий бульйон – 400-500 мл | |
Борошно – 3 ст. л. | |
Лимонний сік – 1 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Мускатний горіх – 1/4 ч. л. |
.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Брюссельську капусту розрізати навпіл (у мене капуста заморожена).
Смажені або запечені каштани очистити і розрізати навпіл.
Цибулю почистити, порізати кільцями, обсмажити на вершковому маслі на середньому вогні, до світло-коричневого кольору, періодично помішуючи.
Витягнути цибулю. На цьому ж маслі обсмажити борошно (близько 2-х хвилин).
Потім додати курячий бульйон, лимонний сік, сіль, перець за смаком, мускатний горіх, перемішати.
У соус закинути брюссельську капусту і каштани. Перемішати, тушить1-2 хвилини. Суміш перекласти в вогнетривке блюдо з кришкою (якщо ні кришки, використовуйте фольгу).
Зверху викласти смажені кільця цибулі.
І тертий сир мармуровий. За бажанням присипати зелений цибулею (трохи). Посолити зверху ще трохи. Якщо соус вийшов дуже густий, можна підлити на дно води (100 мл). Запікати в духовці з закритою кришкою при температурі 190 З близько 50-60 хвилин.
Подавати до столу. Дуже незвично і смачно!
Приємного апетиту!