Запечена брюссельська капуста з каштанами

Запечена брюссельська капуста з каштанами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.

Інгредієнти

Капуста брюссельська – 700 г (приблизно)
Каштани – 150 г
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Вершкове масло – 2 ст. л.
Курячий бульйон – 400-500 мл
Борошно – 3 ст. л.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Мускатний горіх – 1/4 ч. л.

Як приготувати Запечена брюссельська капуста з каштанами

.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Брюссельську капусту розрізати навпіл (у мене капуста заморожена).

Смажені або запечені каштани очистити і розрізати навпіл.

Цибулю почистити, порізати кільцями, обсмажити на вершковому маслі на середньому вогні, до світло-коричневого кольору, періодично помішуючи.

Витягнути цибулю. На цьому ж маслі обсмажити борошно (близько 2-х хвилин).

Потім додати курячий бульйон, лимонний сік, сіль, перець за смаком, мускатний горіх, перемішати.

У соус закинути брюссельську капусту і каштани. Перемішати, тушить1-2 хвилини. Суміш перекласти в вогнетривке блюдо з кришкою (якщо ні кришки, використовуйте фольгу).

Зверху викласти смажені кільця цибулі.

І тертий сир мармуровий. За бажанням присипати зелений цибулею (трохи). Посолити зверху ще трохи. Якщо соус вийшов дуже густий, можна підлити на дно води (100 мл). Запікати в духовці з закритою кришкою при температурі 190 З близько 50-60 хвилин.

Подавати до столу. Дуже незвично і смачно!
Приємного апетиту!