У цьому рецепті можна використовувати будь-які сухофрукти. Всі вони відмінно поєднуються один з одним. При бажанні, замість сухофруктів можна використовувати будь-які свіжі фрукти.
Інгредієнти
Гарбуз – 1шт | |
рис – 100г | |
курага – 4шт | |
родзинки – 50г | |
чорнослив – 4шт |
Існує дуже багато рецептів приготування такого дивного овоча, як гарбуз. Гарбуз дійсні унікальна за своїми корисними якостями. В ній міститься багато вітамінів і мінеральних речовин, а також вона є потужним профілактичним засобом проти утворення злоякісних пухлин. Хочу з вами поділитися своїм фірмовим блюдом, приготування гарбуза в духовці з сухофруктами і рисом. Дуже смачне і незвичайне блюдо.
Покроковий рецепт
Курагу і чорнослив залити гарячою водою і поставити, щоб вони розм’якшилися.
Рис відварити у великій кількості води, майже до готовності.
Гарбуз зрізати з одного боку, щоб вийшла капелюшок. Якщо гарбуз дуже м’ясиста, за допомогою ножа та ложки зняти внутрішній шар невеликої товщини. Внутрішність добре промити.
Набряклі сухофрукти підсушити на паперовому рушнику, видалити кісточки і порізати на шматочки.
Родзинки досить перебрати, добре промити і підсушити.
Готовий рис, пересипати невеликою кількістю цукру і, рівномірно чергуючи з сухими фруктами укласти всередину гарбузової формочки і накрити кришечкою з гарбуза. Поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати близько 1 години 20 хв.
Готову запіканку дістаньте з духовки і подайте до столу. Незвичайне Блюдо дуже смачне і корисне. Приємного апетиту!