Дуже легкий варіант обіду або вечері.
Інгредієнти
курка – 1 кілограм ( 1 курка). | |
картопля – 1, 5 кілограма (15 штука). | |
сметана 15% – 100 грам. | |
майонез – 50 грам (5 столових ложок) | |
цибуля ріпчаста – 80 грам (1 штука) |
Запечена картопля з куркою – одне з найпопулярніших страв. Готувати його легко, це не займає багато часу, але виходить дуууже смачно.
Харчова цінність на 100 г:
Калорійність: 123 кілокалорії.
Білки: 7 грам.
Жири: 6 грам.
Вуглеводи: 9 грам.
Покроковий рецепт
1. Курку необхідно розморозити. Для цього можна поставити її в мікрохвильову піч на режим “Розморожування”.
2. Картоплю миємо, чистимо. Нарізаємо його скибочками.
3. У миску з картоплею додаємо 100 грам сметани , 2 ложки майонезу і спеції.
4. Дістаємо курку з мікрохвильової печі. Нарізаємо її на шматки. Кладемо в миску з куркою залишки сметани і майонезу. Залишаємо на 10 хвилин. У цей час можна поставити розігріватися духову піч.
5. Деко змащуємо олією. Шарами викладаємо картоплю і курку. Ставимо в духовку, розігріту на 250 градусів на 40 хвилин.
6. Дістаємо страву з духовки. Запечена картопля з куркою готова! Приємного апетиту!