Запечена картопля і куркою в сметані

Запечена картопля і куркою в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже легкий варіант обіду або вечері.

Інгредієнти

курка – 1 кілограм ( 1 курка).
картопля – 1, 5 кілограма (15 штука).
сметана 15% – 100 грам.
майонез – 50 грам (5 столових ложок)
цибуля ріпчаста – 80 грам (1 штука)

Як приготувати Запечена картопля і куркою в сметані

Запечена картопля з куркою – одне з найпопулярніших страв. Готувати його легко, це не займає багато часу, але виходить дуууже смачно.

Харчова цінність на 100 г:
Калорійність: 123 кілокалорії.
Білки: 7 грам.
Жири: 6 грам.
Вуглеводи: 9 грам.

Покроковий рецепт

1. Курку необхідно розморозити. Для цього можна поставити її в мікрохвильову піч на режим “Розморожування”.

2. Картоплю миємо, чистимо. Нарізаємо його скибочками.

3. У миску з картоплею додаємо 100 грам сметани , 2 ложки майонезу і спеції.

4. Дістаємо курку з мікрохвильової печі. Нарізаємо її на шматки. Кладемо в миску з куркою залишки сметани і майонезу. Залишаємо на 10 хвилин. У цей час можна поставити розігріватися духову піч.

5. Деко змащуємо олією. Шарами викладаємо картоплю і курку. Ставимо в духовку, розігріту на 250 градусів на 40 хвилин.

6. Дістаємо страву з духовки. Запечена картопля з куркою готова! Приємного апетиту!