Запечена картопля з часниковим маслом і сиром

Запечена картопля з часниковим маслом і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей рецепт шалено простий у приготуванні і дає незрівнянно смачний результат. Таким блюдом можна нагодувати всю сім’ю. Всі залишаться задоволені.

Інгредієнти

Картопля – 7 бульб
Часник – 3 зубчики
Сметана – 2 ст. ложки
Сіль – за смаком щіпка
Спеції – 1 грам за смаком
Масло вершкове – 100 грам
Сир – 80 грам

Як приготувати Запечену картоплю з часниковим маслом і сиром

Картопля була основним продуктом на всі часи. Його можна подавати по-різному, готувати по-різному і експериментувати, а найголовнішою перевагою картоплі є його перманентна актуальність. Ще наші предки готували картоплю в горщиках, запасали його на зиму і їли в голодний час. Зараз існують різні види приготованого картоплі: фрі, по-селянськи, запечений, смажений та інші. Страви з картоплі актуальні завжди і скрізь.

Покроковий рецепт

Картоплю очистимо від шкірки і поставимо варитися на середній вогонь. Це займе приблизно 20 хвилин.

Поки картопля вариться, приготуємо часникове масло. У глибоку миску додати масло, сир, тертий на крупній тертці, сметану. Все перемішати і натерти часник на дрібній тертці. Якщо хочете більше гостроти, то можна додати червоний мелений перець.

Коли картопля приготується, злийте воду. Ретельно перемішайте отриману олію. Розріжте картоплю на дві половини і кожну половинку змащуємо отриманим часниковим маслом. Невелика порада: зробіть в картоплі виїмку, щоб в процесі готування, масло не розтеклася.

На деко бажано постелити фольгу і викласти картоплю. Запікаємо 10-15 хвилин.

Діставши картоплю з духовки, посипте спеціями.