Вам подобаються квасоля? Тоді цей рецепт для вас – запечена квасоля з томатами в соусі з помідорами, ніжна, соковита, смачна!
Інгредієнти
квасоля біла суха – 500 г | |
оливкова олія – 100 г | |
цибулю нарізану – 100 г | |
морква – 170 р | |
часник – 1 великий зубчик | |
свіжі помідори – 250 г | |
томатна паста – 65 г | |
селера – жменька | |
свіжа зелень – жменька |
Для приготування береться біла квасоля, вона більш ніжна. Вміст білка 23 грама.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно замочити квасолю у достатній кількості води годин на шість (краще це робити на ніч). Безпосереднє приготування зайняло у мене години дві з половиною.
Поставити в каструлю варитися білу квасолю з достатньою кількістю води. Час варіння близько 2-х годин, поки вона не стануть м’якими.
Обсмажити на сковорідці на олії дрібно порізану цибулю, додати часник і нарізану моркву. Смажити до золотистого кольору. Потім додати нарізані помідори і селеру. Готувати близько 2-3 хвилин, іноді помішуючи.
Потім додати томатну пасту і тушкувати ще 2 хвилини. Змішати овочеву суміш з квасолею, приправити сіллю і перцем і тушкувати. Як тільки суміш почне згущуватися, перекласти все в вогнетривке блюдо.
Розігріти духовку до 220 ° C градусів і запікати квасоля ще 30-40 хвилин, накривши блюдо кришкою або фольгою.
У підсумку виходить дуже смачна запечена квасоля в томатному соусі. Подавати до столу теплим. Приємного апетиту!