Представляємо вашій увазі блюдо для рибного четверга…запечена риба і салат із запеченої буряка і свіжого яблука – прекрасне дієтичне блюдо!
Інгредієнти
філе білої риби – 300 грам | |
буряк – 100 грам | |
яблука – 2 невеликих | |
петрушка – декілька гілочок | |
сіль, спеції – за смаком | |
оливкова олія – 1 ст. ложка | |
лайм або лимон – при подачі |
Просте і оригінальне блюдо з запеченої риби з фруктово-овочевим салатом. А для його приготування вам знадобиться філе білого амура або інший, улюбленої вами риби. 300 г філе риби; 100 грам буряка; 2 невеликих яблука; петрушки; сіль, спеції; оливкова олія; лайм або лимон.
Покроковий рецепт
1. Рибне промийте, обсушіть, приправте спеціями і сіллю за смаком. Викладіть у форму для запікання. Збризніть трохи оливковою олією.
2. Буряк очистіть, наріжте кружальцями (так швидше запечеться). Перекладіть буряк у форму поруч з рибою.
3. Запікайте рибу і овочі до готовності.
4. Зверху покладіть буряк і пластівці гострого перцю. Надішліть готуватися на 15-20 хвилин в духову шафу при середньому температурному показника. Яблука промийте, видаліть серцевину, наріжте куликами. Запечену буряк наріжте кубиками, такого ж розміру як і яблуко.
5. Перемішайте яблуко з буряком. Додайте рубаною петрушки або іншої зелені. Заправте салат оливковою олією, посоліть за смаком.
6. Викладіть теплу рибу на тарілку. Зверху викладіть фруктово-овочевий салат. Подавайте блюдо з скибочками лимона або лайма. Приємного апетиту!