Запечена риба під сметаною виходить ніжна, соковита, з приголомшливим смаком.
Інгредієнти
риба – 800 г підійде будь-яка, але бажано річкова | |
цибуля – 2 цибулини | |
сметана – 5 ст. ложок | |
сир – 100-150 г | |
борошно – жменя | |
лимонний сік – сік 1 лимона |
З часів глибокої давнини риба завжди була обов’язковим компонентом раціону людини. Багато чого змінилося за минулі століття, але любов до страв з риби і раніше залишилася. Сьогодні можна знайти величезну кількість способів приготування і обробки риби. Але перш ніж ми приступимо до готування, варто запам’ятати кілька маленьких секретів приготування риби.
Кілька секретів приготування риби
-Щоб риба після обжарювання залишалася соковитою, її необхідно попередньо підсолити.
-Щоб риба залишалася свіжою протягом декількох днів, її можна пересипати сіллю і покласти в серветку, змочену в оцті.
-Для додання особливого смаку рибі, необхідно перед обсмаженням опустити в молоко на десять хвилин і виваляти в борошні.
-Щоб прибрати неприємний запах риби з рук і посуду, їх потрібно відмити у розчині води з оцтом (столова ложка на 2 літри води).
-Щоб було простіше знімати луску з риби, її потрібно попередньо занурити в гарячу воду.
-Швидко приготувати рибу і прибрати при цьому запах можна в тому випадку, якщо варити її у воді з різними приправами, з додаванням молока або огіркового розсолу. Це ж зробить рибу більш смачною і м’якою.
-Краще варити рибу на пару – це дозволяє зберігати більше корисних речовин і вітамінів, ніж при варінні в киплячій воді.
-Щоб швидко приготувати рибу, її потрібно готувати в закритому посуді.
-Риба не терпить занадто сильного кипіння — варити її бажано на слабкому вогні.
-Не потрібно забувати, що обробка морської і річкової риби відрізняються один від одного.
-Страви з риби – це незамінний помічник, якщо необхідно швидко приготувати що-небудь до вечері. Вони відрізняються величезним багатством смаків і різноманітністю рецептів.
Покроковий рецепт
Розморозьте рибу і поділіть на порційні шматочки (близько 10 см в довжину). Після потрібно трохи полити лимонним соком і обваляти в борошні. Потім трохи обсмажити з використанням будь-якого рослинного масла.
Після обжарювання рибу викладіть у форму, туди ж порізати цибулю кільцями, залити зверху сметаною (можна з майонезом ). Залишилося тільки посипати зверху натертим сиром, поставити в духовку і запікати приблизно 20 хвилин. Можна подавати до столу.