Запечена риба з мятою і лимоном

Запечена риба з мятою і лимоном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Гілочки м’яти помити, обсушити. Обірвати з гілок листя, дрібненько нарізати їх. Лимон вимити, обшпарити окропом, натерти цедру. Видавити лимонний сік. У невеликому посуді змішати нарізану м’яту, цедру лимона, 3 столові ложки лимонного соку, додати 1 чайну ложку базиліка (у мене сухий) і 2 столові ложки рослинної олії. Все перемішати.

Рибу випатрати, обрізати плавники і хвіст (голову я залишаю). З усіх боків рибу натерти сіллю і чорним меленим перцем (всередині теж). Перекласти форель в вогнетривке блюдо або на деко вистелений фольгою.

Форель змастити приготовленої пряною сумішшю. (Для більш сильного пряного смаку поверх рибки можна зробити надрізи ножем). Якщо вважаєте, що рослинного масла обмаль, можна полити його ще поверх риби. Поставити в духовку на середній рівень і запікати близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Подавати запечену рибу з м’ятою і лимонною цедрою до столу.
Приємного апетиту!