Запечена свинина на цибулевої подушці

Запечена свинина на цибулевої подушці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для любителів м’ясних страв ми пропонуємо запекти свинину в духовці на цибулевої подушці. Виходить досить ситно і смачно!

Інгредієнти

Свинина – 300 г м’якоть
Цибуля – 2 шт.
Паста томатна – 1 ст. ложка
Гірчиця – 1 ч. ложка
Масло рослинне – 3 ст. ложки
Сіль – за смаком
Спеції для м’яса – за смаком

Як приготувати Запечена свинина на цибулевої подушці

Для запікання м’ясної страви вам знадобиться м’якоть свинини. Підійде будь-яка частина свинячої тушки, але краще використовувати ошийок або корейку. Крім основного інгредієнта – свинини – підготуйте також ріпчасту цибулю, томатну пасту, гірчицю, олію і спеції. Подробиці запікання свинячих шматочків на цибулевої подушці описані в нашому рецепті з супроводжуючими фото.

Покроковий рецепт

Займемося в першу чергу м’якоттю свинини. М’ясо повинно бути в размороженном стані. М’ясо промиваємо одноразово під прохолодною водою, потім швидко обтираем його паперовим рушником насухо. Реалізуємо свинину на обробну дошку і гострим ножем нарізаємо на великі шматочки. М’ясну нарізку з свинини викладаємо в миску.

До м’ясних шматочках кидаємо необхідні спеції і сіль, додаємо томатну пасту, рослинне масло і гірчицю в заявленому кількості. Інгредієнти добре перемішуємо. Маринуємо з півгодини.

Цибулю нарізаємо великими півкільцями. Дно жароміцної форми трохи змащуємо олією, викладаємо цибульну нарізку.

На цибульну подушку покласти шматочки свинини. Форму з м’ясним вмістом накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин (t – 200 градусів).

Через півгодини фольгу прибираємо, шматочки свинини на цибулевої подушці запікаємо ще 20 хвилин.

Апетитна свинина на цибулевої подушці готова! Приємного всім апетиту!