Запечене сясо по-французьки зі сметаною і помідорами під тертий сиром
Інгредієнти
Свиняча корейка – 600 гр. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Помідори – 4 шт. | |
Сметана – 300 мл | |
Сир твердий – 250 гр. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком |
Запечене м’ясо по-французьки – страва, напевно, одна з найвідоміших і популярних гарячих м’ясних закусок. І здається, що тут можна придумати нового і незвичайного? Напевно, дійсно важко. Але я все ж наважуся запропонувати свій варіант м’яса по-французьки – з помідорами. А для того, щоб блюдо стало трохи легше, замінимо майонез на маложирную сметану (10 %). Смак від цього не стане гірше, а навпаки, майонез не буде перебивати смак м’яса
Покроковий рецепт
1. М’ясо свинини нарізати тонкими скибками і добре відбити. Посолити і поперчити. Розкласти на змащене олією деко. Змастити сметаною.
2. М’ясо змастити сметаною. Цибулю помити, очистити і дуже тонкий нарізати півкільцями. Розкласти на м’ясо.
3. Помідори помити, обсушити і нарізати тонкими кільцями. Розкласти зверху на цибулю.
4. Сир натерти на крупній тертці і розсипати на помідори. Запекти в духовці при 180 градусах 20 – 25 хвилин.
5. Подати як гарячу закуску або друге блюдо.