Запечене мясо (цілісним шматком)

Запечене мясо (цілісним шматком) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечене м’ясо в духовці великим шматком. Цей рецепт можна використовувати для приготування м’яса на Новий Рік.

Інгредієнти

Свинина (карбонат) – 2 кг
Часник – 3 зубчики
Сіль велика – 1 ч. л
Суміш приправ – за смаком

Як приготувати Запечене м’ясо (цілісним шматком)

Цей рецепт можна використовувати для приготування м’яса на Новий Рік. Так як наступний рік-рік Свині, і свинину буде використовувати не дуже етично.) Тому можна брати будь-яке м’ясо. В моєму рецепті сьогодні свинина. Але яловичина, приготовлена таким способом, теж дуже смачно. М’ясо виходить соковитим і пряним. При цьому м’ясо залишається щільним, не розвалюється. Його можна нарізати на тоненькі скибочки. Використовувати в приготуванні бутербродів. Смачне як гаряче, так і холодне.

Покроковий рецепт


На шматку свинини зробити невеликі надрізи і нашпигувати шматочками часнику.



Змішати спеції на свій смак з крупною сіллю. У мене тут по 1 чайній ложці: велика сіль, суміш перців (чорний, білий, червоний), паприка, часник сушений, чебрець. Можна взяти готову приправу для м’яса. Далі, приготовану суміш рівномірно розсипати по дошці. І добре прокатати в неї шматок м’яса. Щоб суміш приправ рівномірно розподілилася по поверхні всього шматка.

Потім наливаємо в сковороду олію, розігріваємо. І м’ясо гарненько обсмажуємо з усіх боків. Нам потрібно запечатати всі соки. Повинна вийти ароматна, щільна кірочка з приправ. Плюс, під час смаження, приправи інтенсивніше віддадуть свої аромати. Шкода, що фото не передають запахи…


Після цього щільно загортаємо наше м’ясо в пекарську папір або фольгу. Відправляємо в розігріту духовку 230 градусів на 30 хвилин. Потім зменшуємо до 150 і забуваємо на 2 години. При такій температурі м’ясо не згорить і рівномірно пропечеться. А так як на ньому є захисна кірка, сік весь залишиться всередині. Дістаємо, даємо охолонути, нарізаємо.

Приємного апетиту!