Запечене мясо з картоплею в рукаві

Запечене мясо з картоплею в рукаві – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечене м’ясо в духовці – нескладне блюдо. Плюс в тому, що з м’ясом можна приготувати відразу і гарнір. І повноцінний обід готовий!

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 180 градусів.
Шматок свинячої шиї помити під проточною водою, обсушити. Часник почистити, дрібненько нарізати пластинками. Змішати всі прянощі в одній чашці. Обмазати свинину з усіх боків травами і прянощами, посолити.

Картоплю очистити від шкірки, нарізати великими пластинами (товщиною приблизно в 1 см).

Картоплю злегка посолити. На дно пакету для запікання викласти кільця картоплі. Туди ж відправити гвоздику і кілька листочків лаврушки.

Зверху на картоплю викласти шмат м’яса. Закрити пакет за допомогою кліпс.

М’ясо з картоплею поставити в духовку і запікати близько 30-40 хвилин. Потім пакет зверху надрізати ножицями або ножем, трохи розкрити (обережно, з пакету виходить дуже гарячий пар!). Продовжувати запікати ще 15-20 хвилин до отримання красивого золотистої скоринки.

Запечене м’ясо в духовці готово! Таке блюдо можна подавати цілим шматком, а можна нарізати порційно. Дуже красиво! З запеченим м’ясом буде чудово поєднуватися хрін. Насолоджуйтесь! Приємного апетиту!