Осіннє страву, з дуже легким приготуванням.
Інгредієнти
Баклажан – 3 | |
Помідор – 2 | |
Шампиньены – 100 гр | |
Вершковий плавлений сир – 50 гр | |
Будь-який твердий сир – 100 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 | |
Болгарський перець – 1/2 | |
Часник – 1 головка | |
Зелаень, петрушка кріп, базилік – За смаком | |
Сіль, перець – за смаком | |
Миетана або оливкова олія – За смаком |
Готуються швидко, просто, а головне – виходять неймовірно смачними !
Покроковий рецепт
Готуємо овочі.
Ріжемо баклажани уздовж, навпіл, що б вийшли «човники». Замочуємо в холодній воді на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Займаємося овочами, ріжемо дрібно болгарський перець, цибуля. Печериці і помідори – тонкими слайсами.
Акуратно вирізаємо серединку, промазуємо сметаною або майонезом ( Можна маслом) Солимо, перчимо за смаком.
Складаємо всередину човників дрібно нарізані овочі. Зверху тремо вершковий сир, потім твердий. (Що б вершковий сир легше терся на тертці, перед готуванням потримайте його близько 15ти хвилин в морозилці). Посипаємо зверху зеленню. Розігріваємо духовку до 160°C. Стелимо на деко пергаментний папір і викладаємо наші човники. Відправляємо в духовку, приблизно на 15-20 хвилин. Стежимо за готовністю.
Витягуємо і можна подавати до столу. Наші човники вийшли дуже м’яким, соковитим, і неймовірно смачними! За цією осінню страву!
При бажанні можна експериментувати з інгредієнтами додавати фарш, кабачки, гарбуз і інші овочі.