Кабачки, фаршировані овочевий сумішшю з сиром і гострим перцем
Інгредієнти
Кабачки – 3 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Помідори – 3-4 шт. | |
Часник – 5 зубчиків | |
Перець чилі – 1 шт. | |
Сир твердий – 150 гр. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком |
Кабачок – це без сумнівів король початку літа. І незважаючи на те, що сам по собі цей овоч не має яскраво виражений і самобутній смак, він підходить для багатьох страв і дуже любимо господинями, тому що в поєднанні з іншими компонентами він щоразу знаходить новий смак доповнює інші інгредієнти
Покроковий рецепт
1. Кабачки помити, обсушити від вологи і розрізати навпіл. Выскрести середину, зробивши човники. Це дуже зручно робити чайною ложкою.
2. Цибулю, моркву і часник помити, очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на дрібній тертці. М’якоть кабачка нарізати маленьким шматочками.
3. Цибулю обсмажити на рослинному маслі до м’якості. Додати моркву, видавити часник і ще трохи загасити. Додати м’якоть кабачків.
4. Перець чилі нарізати маленькими шматочками. Помідори помити, нарізати кубиками.
5. Перець і помідори додати до цибулі з морквою і тушкувати до готовності. Посолити і поперчити.
6. Сир натерти на крупній тертці. Коли маса трохи охолоне додати сир і розмішати.
7. Отриманим фаршем начинити кабачки. Скласти в форму для запікання. Накрити фольгою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Потім зняти фольгу і запікати ще 15 хвилин, щоб кабачки трохи підрум’янилися.
8. Ось таке красиве і корисне блюдо з кабачків вийшло. Таке блюдо не соромно подати гостям на святковий стіл як гарячу закуску!