Очищаємо яблука від шкірки. Ділимо на шматочки і позбавляємо плоди від серцевини.
Потім ріжемо яблука кубиками.
Висипаємо у форму для запікання. Зверху кладемо спеції (імбир, корицю, мускатний горіх). Накриваємо кришкою або фольгою і ставимо в духовку, нагріту до 220 С.
Запікаємо 20 хв. Потім відкриваємо кришку (або фольгу) і перемішуємо. Додаємо мед. Якщо плануєте готувати страву з пластівцями або сухофруктами, горіхами. Краще всього покласти їх на цьому етапі. Вони напитаются яблучним соком, медом, спеціями.
Залишаємо страву відкритим і запікаємо ще на 20 хв. Постійно поглядайте. Якщо зверху яблука взялися скоринкою, перемішайте.
Консистенція повинна зменшитися в два рази, а зайвий сік випарується. Якщо ви кладете в яблука також злаки, сухофрукти час приготування може скоротиться. Дивіться по готовності.