Соковитий запечена картопля з салом і прянощами.
Інгредієнти
Картопля – 500 гр | |
Сало – 150 гр | |
Паприка/Улюблені спеції – 1 щіпка | |
Сіль, перець – За смаком | |
Петрушка – За смаком |
Картопля у фользі, запечена в духовці з скибочками сала – стане смачним гарніром на вашому столі.
Покроковий рецепт
Беремо картоплю, сало, спеції, сіль, перець, зелень і фольгу для запікання.
Сало нарізаємо слайсами товщиною в 2 мм Посипаємо паприкою.
Картоплю чистимо, миємо. Якщо картоплина велика, розрізаємо на дві половини. Робимо з картоплини “гармошку” Прорізаємо 2-3 смужки і вставляємо в них по скибочці сала і зелені. Зверху посипаємо улюбленими спеціями. Я вибрала суміш коріандру,базиліка і м’яти. Кожну картопельку загорнути у фольгу.
Викладаємо на деко так, щоб сало було в верхній частині. Так, воно почне танути і цілком просочить картоплину. Розігріваємо духовку до 200 °C і відправляємо деко на 30-40 хвилин. В залежності від потужності духовки.
Періодично перевіряємо.Перевірити готовність можна виделкою або зубочисткою. Якщо картопля став м’яким а сало підтануло, можна витягати і подавати до столу з будь-якими соусами. Приємного апетиту!