Запечений картопля – гармошка з салом

Запечений картопля – гармошка з салом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковитий запечена картопля з салом і прянощами.

Інгредієнти

Картопля – 500 гр
Сало – 150 гр
Паприка/Улюблені спеції – 1 щіпка
Сіль, перець – За смаком
Петрушка – За смаком

Як приготувати Запечену “картопля – гармошка” з салом

Картопля у фользі, запечена в духовці з скибочками сала – стане смачним гарніром на вашому столі.

Покроковий рецепт

Беремо картоплю, сало, спеції, сіль, перець, зелень і фольгу для запікання.

Сало нарізаємо слайсами товщиною в 2 мм Посипаємо паприкою.


Картоплю чистимо, миємо. Якщо картоплина велика, розрізаємо на дві половини. Робимо з картоплини “гармошку” Прорізаємо 2-3 смужки і вставляємо в них по скибочці сала і зелені. Зверху посипаємо улюбленими спеціями. Я вибрала суміш коріандру,базиліка і м’яти. Кожну картопельку загорнути у фольгу.

Викладаємо на деко так, щоб сало було в верхній частині. Так, воно почне танути і цілком просочить картоплину. Розігріваємо духовку до 200 °C і відправляємо деко на 30-40 хвилин. В залежності від потужності духовки.

Періодично перевіряємо.Перевірити готовність можна виделкою або зубочисткою. Якщо картопля став м’яким а сало підтануло, можна витягати і подавати до столу з будь-якими соусами. Приємного апетиту!