Запечений молода картопля, в апельсинової глазурі

Запечений молода картопля, в апельсинової глазурі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З настанням весни на прилавках супермаркетів і багатьох невеликих продуктових магазинчиків з’являється молода картопля, в якому містяться у великих кількостях корисні речовини.

Покроковий рецепт

Промити як можна ретельніше бульби молодої картоплі, тоненьку шкірку можна не видаляти, потрібно просто ретельно промити її за допомогою спеціальної щітки для овочів. Далі промиті картопляні бульби розрізати на поздовжні половинки, покласти кожну частину картоплі плоскою стороною вниз. Потім на опуклій стороні кожної половинки створити кілька не надто глибоких надрізів.

Далі картопляні половинки викласти на велике деко, змащене оливковою олією таким чином, щоб опукла сторона перебувала вгорі. Розтопити в окремому посуді вершкове масло і полити їм картопляні половинки, потім запікати картоплю в духовці, прогрітій до 190 градусів протягом двадцяти хвилин. У процесі готування картоплю необхідно періодично поливати тим маслянистим жиром, який буде збиратися на дні дека.

Поки готуються картопляні половинки, можна зайнятися приготуванням солодкої апельсинової глазурі, а для цього у вогнетривкий посуд насипати достатню кількість цукрового піску. Влити в цю ж ємність апельсиновий свіжовичавлений сік, перемішати все і прогрівати при регулярному помішуванні суміш до тих пір, поки вона не стане дуже густою.

Потім полити приготовленої апельсинової глазур’ю картопляні половинки, присипати їх додатково подрібненої солодкої паприкою, продовжити процес готування ще протягом десяти хвилин. Перекласти запечена картопля з солодкою цитрусової поливанням на сервірувальне блюдо і подавати до столу, присипавши запечена картопля рубаною зеленню.