Запіканка з брокколі з грибами і сиром

Запіканка з брокколі з грибами і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Капусту броколі відварити в підсоленій воді. Варити капусту до напівготового стану хвилин 10 (так як в подальшому вона буде ще запікатися), потім воду злити. (Для збереження корисних властивостей, краще всього приготувати брокколі на пару).

Броколі розділити на суцвіття, викласти у вогнетривку форму, розподіливши рівномірно по всьому дну.

Гриби добре промити під холодною проточною водою, нарізати скибочками або на чверть. Викласти печериці у форму, поверх капусти. Збризнути все рослинним маслом.

Приготувати тісто для запіканки.
5 курячих яєць збити з 0,5 склянки молока, посолити за смаком.

Додати просіяне борошно (частинами, щоб не утворилося грудочок), перемішати. (Кількість борошна залежить від розміру яєць і самої муки, тому дивіться самі, тісто повинно вийти по консистенції, як на млинці).

Додати тертий сир (невелику кількість сиру відкласти, для посипання запіканки зверху), перемішати виделкою.

Залити капусту брокколі і гриби сирним тестом.

Присипати залишилися (раніше відкладеним) тертим сиром.

Форму загорнути накрити фольгою або кришкою. Випікати запіканку з брокколі з грибами і сиром в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Перед подачею запіканку з капусти трохи остудити. Нарізати порційно, подавати до столу. Приємного апетиту!