Запіканка з брокколі з грибами і сиром

Запіканка з брокколі з грибами і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Брокколі трохи схожа на цвітну капусту, але має більш ніжний, пряний смак. У цій капусті міститься велика кількість вітаміну С (для порівняння, в 2 рази більше ніж у цитрусових), вітаміни К, РР, U, бета-каротин (який дуже корисний для поліпшення гостроти зору і краси). У брокколі величезну кількість мінеральних речовин: заліза, калію, кальцію, натрію, марганцю, міді, фосфору, магнію, хрому, бору, йоду, а так само хлорофілу, який благотворно впливає на склад крові. Особливо капусту брокколі корисно вживати людям, які страждають розладом нервової системи, сердечністю недостатністю, склерозом. Броколі містить у собі речовини, здатні боротися з виразкою шлунка і які перешкоджає появі ракових клітин.

Як вибрати в магазині брокколі, щоб у ній були максимально збережені корисні речовини?
– Максимальну кількість корисних речовин в брокколі пізньої осені-на початку зими.
– Брокколі повинна мати темно-зелений (іноді синюватий) відтінок з твердими головками (якщо на капусті видно жовті суцвіття – капуста перезріла і вітамінів в ній мало, та й смак буде не той).
– Неприємний запах – ознака зіпсованого продукту.

Для тривалого зберігання можна зрізати черешок у брокколі і поставити його в воду, накривши поліетиленовим пакетом. Зберігати овоч необхідно в холодильнику.

Покроковий рецепт