Якщо у Вас на дачі достаток кабачків і цукіні, цей рецепт точно для Вас! Він допоможе вам від них позбутися і разом з тим, нагодувати сім’ю :).

Інгредієнти
| Кабачок – 1 шт. | |
| Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
| Часник – 2 зубчики | |
| Рослинна олія – 2 ст. л. | |
| Яйця курячі – 5-6 шт. | |
| Сметана – 100 г | |
| Сир – 100 г | |
| Приправа – за смаком | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за бажанням | |
| Сухарі – 4-8 ст. л. (панірувальних) |
Цю запіканку з кабачків можна приготувати в різних варіаціях: з грибами, сиром, фаршем, шинкою і т. д., в залежності від настрою. Влітку хочеться більш легкої їжі, тому моя запіканка – класична. А готується вона елементарно.
Покроковий рецепт

Сирі кабачки нарізати кубиками.

Посолити, перемішати, дати постояти в друшляку 10-15 хвилин.

А поки…почистити цибулю нашаткувати кубиками і обсмажити на олії до золотистого кольору.

Кабачки щільно викласти на деко, вистелений пергаментним папером або просто на деко, змащене маслом і присипану панірувальними сухарями. Зверху по всій площі викласти цибулю.

Яйця збити зі сметаною на міксері, посолити, заправити приправою.

До сметанно-яєчної суміші додати дрібно тертий сир. Гарненько перемішати.

Залити сумішшю кабачки.

Зверху посипати шубкою з панірувальних сухарів. Поставити запікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів до золотистої скоринки.

Після…запіканка повинна охолонути і схопитися. Нарізати на шматки прямо у формі. Подавати до столу можна як гарячим, так і холодним. Це просто смакота!

Пригощайтеся!
