Якщо у Вас на дачі достаток кабачків і цукіні, цей рецепт точно для Вас! Він допоможе вам від них позбутися і разом з тим, нагодувати сім’ю :).
Інгредієнти
Кабачок – 1 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 2 зубчики | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Яйця курячі – 5-6 шт. | |
Сметана – 100 г | |
Сир – 100 г | |
Приправа – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за бажанням | |
Сухарі – 4-8 ст. л. (панірувальних) |
Цю запіканку з кабачків можна приготувати в різних варіаціях: з грибами, сиром, фаршем, шинкою і т. д., в залежності від настрою. Влітку хочеться більш легкої їжі, тому моя запіканка – класична. А готується вона елементарно.
Покроковий рецепт
Сирі кабачки нарізати кубиками.
Посолити, перемішати, дати постояти в друшляку 10-15 хвилин.
А поки…почистити цибулю нашаткувати кубиками і обсмажити на олії до золотистого кольору.
Кабачки щільно викласти на деко, вистелений пергаментним папером або просто на деко, змащене маслом і присипану панірувальними сухарями. Зверху по всій площі викласти цибулю.
Яйця збити зі сметаною на міксері, посолити, заправити приправою.
До сметанно-яєчної суміші додати дрібно тертий сир. Гарненько перемішати.
Залити сумішшю кабачки.
Зверху посипати шубкою з панірувальних сухарів. Поставити запікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів до золотистої скоринки.
Після…запіканка повинна охолонути і схопитися. Нарізати на шматки прямо у формі. Подавати до столу можна як гарячим, так і холодним. Це просто смакота!
Пригощайтеся!