Цвітна капуста і брокколі, запечені під вершковим соусом

Цвітна капуста і брокколі, запечені під вершковим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт легкий в приготуванні і сподобається все любителям овочів.

Інгредієнти

Цвітна капуста – 600 г
Брокколі – 600 г
Масло вершкове – 1,5 ст. л
Борошно пшеничне – 1,5 ст. л
Вершки 10% жирності – 3 склянки
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Цвітна капуста і брокколі, запечені під вершковим соусом

Цей рецепт тим і хороший, що він поєднує відразу три якості гарного страви: швидкість, краса та смак. Ну і користь, звичайно. А також, даний рецепт можна готувати і дітям і дорослим, що важливо.

Покроковий рецепт

1. Цвітну капусту відварити і розібрати на суцвіття.


2. Підготовлену цвітну капусту вкинути в киплячу підсолену воду і варити протягом 10 хвилин.


3. Потім відкинути овочі на друшляк.


4. Для приготування соусу злегка обсмажити на вершковому маслі борошно.


5. Додати вершки і довести до кипіння.


6. Потім покласти натертий на крупній тертці сир.

7. Коли сир повністю розплавиться, посолити і поперчити за смаком.

8. Викласти овочі у форму для запікання.

9. Залити вершковим соусом.


10. Запікати при температурі 180 градусів близько 25 хвилин до появи золотистої скоринки.