Ця запіканка дуже універсальна. Її можна подавати як холодну закуску і як гаряче друге блюдо.
Інгредієнти
Кольорова капуста – 1 невеликий качан | |
Помідори – 2 шт. | |
Сир плавлений – 3 шт. Можна замінити на 100 грам сиру твердих сортів | |
Петрушка – половина пучка | |
Кріп – половина пучка | |
Яйця – 3 шт. | |
Сметана – 2 столові ложки з гіркою | |
Сіль – За смаком | |
Перець – За смаком |
Часто хочеться чогось і смачного і корисного, і легкого в приготуванні, і до того ж оригінального. Плюс щоб можна було поставити на святковий стіл. Всім цим вимогам відповідає запіканка з кольорової капусти.
Покроковий рецепт
Підготуємо інгредієнти. Так набагато зручніше.
Капусту поріжемо середніми скибочками і рівномірно викладемо на сковорідку, помазанную маслом. Це перший і головний шар нашої запіканки. Тому, якщо Ви хочете, щоб запіканка була висока, то візьміть середній за розміром качан цвітної капусти.
Поріжемо один великий помідор кружечками. Якщо у Вас маленькі, то візьміть 3-4 штуки. Завдання полягає в тому, щоб другий шар з помідор закрив капусту.
Сир ріжемо тонкими трикутними шматками і кладемо помідори. Я взяла плавлений вершковий сир, але його сміливо можна замінити на сир твердих сортів. У цьому випадку 100 грам тертого сиру рівномірно розподіляємо поверх помідорів.
На даний шар висипаємо дуже дрібно порізану петрушку.
Далі 3 яйця треба трохи збити, додавши сіль і перець. Додаємо сметану і нашатковану кріп. Знову збиваємо до однорідної маси.
Отриманої яєчної сумішшю заливаємо овочі і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин.
Під час приготування підливати воду (1 склянка).
Запіканку ріжемо на трикутні шматочки, як тортик.