Запіканка з кольорової капусти

Запіканка з кольорової капусти – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо інгредієнти. Так набагато зручніше.

Капусту поріжемо середніми скибочками і рівномірно викладемо на сковорідку, помазанную маслом. Це перший і головний шар нашої запіканки. Тому, якщо Ви хочете, щоб запіканка була висока, то візьміть середній за розміром качан цвітної капусти.

Поріжемо один великий помідор кружечками. Якщо у Вас маленькі, то візьміть 3-4 штуки. Завдання полягає в тому, щоб другий шар з помідор закрив капусту.

Сир ріжемо тонкими трикутними шматками і кладемо помідори. Я взяла плавлений вершковий сир, але його сміливо можна замінити на сир твердих сортів. У цьому випадку 100 грам тертого сиру рівномірно розподіляємо поверх помідорів.

На даний шар висипаємо дуже дрібно порізану петрушку.

Далі 3 яйця треба трохи збити, додавши сіль і перець. Додаємо сметану і нашатковану кріп. Знову збиваємо до однорідної маси.

Отриманої яєчної сумішшю заливаємо овочі і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин.
Під час приготування підливати воду (1 склянка).

Запіканку ріжемо на трикутні шматочки, як тортик.