Запіканка з куркою та картоплею

Запіканка з куркою та картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просто, швидко і смачно. Дуже простий у приготуванні, і всі інгредієнти завжди є в холодильнику.

Інгредієнти

Куряче філе – 0,5 кг
Картопля – 1,5 кг
Майонез/сметана – 15 г
Масло рослинне – 5 мл трохи для смаження
Часник – 2-3 зубчики
Сіль, перець – за смаком

Як приготувати Запіканка з куркою та картоплею

Нагодувати всю родину, особливо якщо є прівереди складно, не всі страви у нас приживаються, іноді доводиться готувати різне, щоб догодити і дітям і чоловікові. Улюблений вечеря нашої родини, завжди з’їдається на ура і чоловіком і доньками 13 років і 3 роки. Просто, швидко і смачно. Дуже простий у приготуванні, і всі інгредієнти завжди є в холодильнику.

Покроковий рецепт

Куряче філе промити і порізати його кубиками.

У сотейнику широкому і глибокому (я його використовую потім відразу для запікання, тому беру зі знімною ручкою) обсмажити курку на рослинному маслі, додавши туди натертий на тертці або через прес часник, сіль і перець за смаком. Взагалі курку можна не обсмажувати, а просто змішати з часником і укласти на дно сотейника, але нам подобається піджареної курка, тому я її обсмажую.

Додати до смаженій курячого філе, трохи майонезу/сметани і перемішати. Вирівняти на дні так, щоб курка закрила всі дно вашої форми.

Поки обсмажувалася курка, картопля почистити і промити водою. Порізати картоплю тоненькими кружальцями і викласти зверху на курку шарами, кожен за смаком посолити, поперчити і змастити майонезом/сметаною

Зверху на картоплю викласти шар натертого на крупній тертці сиру. Сир беру будь-який (Вершковий, Король Артур, Сметанковий та ін) Поставити форму(сотейник) в розігріту до 180 градусів духовку і запікати до готовності картоплі 40-50 хв.

Взагалі я помітила різні сорти картоплі готуються різний час, іноді досить 40 хв., а іноді картоплю і 60 хв. в духовці здається трохи недошедшим.
Подавати гарячим, можна зверху посипати зеленню.
Приємного апетиту!