Готується дуже швидко і просто. Радимо не додавати соду – так тісто не опуститься.
Інгредієнти
Яйця – 3 | |
Сир – 750 г | |
Цукор – 130 г | |
Ізюм – 100 г | |
Ананас – 7 скибочок | |
Вершкове масло – 100 г | |
Лимон – 1 цедра | |
Манна крупа – 3 ст. л. | |
Борошно – 3 ст. л. | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Цукрова пудра – на-віч |
У нашій країні, напевно, не знайдеться людини, не пробовавшего сирну запіканку. Смак її знайомий нам з дитинства. Вона корисна як для дорослих, так і для дітей. Причому різноманіття смакових поєднань з сиром дозволяє готувати її і спортсменам.
Ми з чоловіком пропонуємо свій варіант приготування запіканки – з родзинками і ананасами.
Покроковий рецепт
Приготуємо всі елементи для нашої сирної запіканки з ананасами на столі. Нічого не забули?
У миску розбиваємо три яйця і додаємо цукор.
Потім збиваємо масу міксером до однорідної маси. Важливо, щоб вона стала світлішою і підвелася – для досягнення цього результату збиваємо 5-7 хвилин. В отриману масу виливаємо розтоплене вершкове масло і продовжуємо збивати.
Далі додаємо манну крупу, сіль. Все розмішуємо міксером.
В отриману масу натираємо цедру одного лимона.
Просіваємо борошно.
Додаємо сир і жменю родзинок. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і виливаємо в неї сирну масу. Зверху прикрасимо кільцями ананаса. Потім ставимо в заздалегідь підігріту до 180 градусів духовку нашу запіканку.
Чекаємо 40-45 хвилин і…вуаля!
Дістаємо запіканку, зверху посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!