Просте блюдо відкриє для вас неповторні ароматні ноти кориці, яблук і випічки.
Інгредієнти
масло вершкове – для змазування | |
вершки – 240 мл | |
батон – 500 гр. | |
курячі жовтки – 3 шт. | |
цукор – 200 гр. | |
яблука – 8 шт. | |
кориця, цедра апельсина – за смаком | |
для верхнього шару | |
яблука або груші для верхнього шару – 200 гр. | |
яйце куряче – 1 шт. | |
морозиво – при подачі |
Здавалося б просте блюдо, а скільки приємних хвилин доставляє важкий шматочок приготовленої власними руками запіканки, який розгін апетиту, скільки емоцій, пов’язаних з її поїданням, скільки енергії захоплення… Немає більше сил, є тільки підвищена слинотеча і бажання зробити маленький кулінарний подвиг!
Покроковий рецепт
Жовтки збити з вершками і замочити в них батон нарізаний скибочками. Форму обов’язково змастити і вислати по краях і дну скибочками батона. Яблука почистити, вирізати серцевину, натерти на тертці і перемішати з цукром, цедрою і корицею, викласти у форму. Зверху закрити хлібом і змастити яйцем.
Зверху на запіканку покласти гуртки очищених яблук або груш. Запікати все пів години при температурі 180 градусів. Якщо почне підгоряти, прикрити фольгою. При подачі присипати запіканку з яблук цукровою пудрою. Дуже смачно подавати з морозивом!