Засолювання огірків без оцту

Засолювання огірків без оцту – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Немає необхідності в точному вимірюванні для цього виду засолу, я маю на увазі кількість часнику і кропу. Це повинно бути на око і залежить від розміру ваших банок і вашого смаку.

Покроковий рецепт

Гарненько промийте банки і потім обполосніть їх гарячою водою.
Покладіть огірки в миску з водою і добре промийте під проточною водою.

Помийте кріп. Покладіть в банки огірки, кріп і часник (очищений, цілими зубчиками).

Розчиніть сіль у воді (пропорції: 2 столові ложки на 1 літр води) і залити огірки. Залиште не менше 1 см до обідка.

Закрутіть банки і приберіть в прохолодне місце на 7 днів. Колір огірків стає дивно яскраво-зеленим (майже смарагдовим) протягом цього часу, це нормально.

Промити солоні огірки перед їжею. Невідкриті банки можна зберігати кілька місяців.