Вам подобається домашня випічка: пироги, пиріжки, біляші? Тоді поповните свою кулінарну колекцію рецептів дріжджовим тестом з використанням окропу.
Інгредієнти
Вода – 0,5 склянки | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Дріжджі сухі – 1 ч. л. | |
Борошно – 3 склянки | |
Масло рослинне – 3 ст. л. | |
Окріп – 0,5 склянки |
Для приготування дріжджового тіста нам потрібні стандартні продукти: борошно, вода, дріжджі. До речі, дріжджі у нас – сухі швидкодіючі. При замісі тесту використовується окріп. На виході тісто, замішане таким способом виходить м’яким і еластичним.
Покроковий рецепт
У невелику миску вливаємо теплу воду (температура води – не більше 37 градусів). Підсипаємо у воду цукор, сіль і сухі швидкодіючі дріжджі. Інгредієнти перемішуємо.
Хвилин через 10 в дріжджову суміш вливаємо олію. Ще раз інгредієнти перемішуємо.
В іншу миску – побільше – просіваємо борошно. Процес просіювання наситить борошно киснем і позбавить від можливого дрібного сміття. У центрі борошна робимо воронку.
Дріжджову суміш вливаємо в центр борошна.
Починаємо перемішувати, та ще відразу ж вливаємо окріп. Починаємо процес активного перемішування інгредієнтів і заміс тіста.
Дріжджове тісто ставимо в тепло мінімум на 1 годину. Потім використовуємо дріжджове тісто на окропі за призначення.
Приємною вас роботи!