Заварне дріжджове тісто для домашньої випічки

Заварне дріжджове тісто для домашньої випічки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вам подобається домашня випічка: пироги, пиріжки, біляші? Тоді поповните свою кулінарну колекцію рецептів дріжджовим тестом з використанням окропу.

Інгредієнти

Вода – 0,5 склянки
Цукор – 1 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Дріжджі сухі – 1 ч. л.
Борошно – 3 склянки
Масло рослинне – 3 ст. л.
Окріп – 0,5 склянки

Як приготувати Заварне дріжджове тісто для домашньої випічки

Для приготування дріжджового тіста нам потрібні стандартні продукти: борошно, вода, дріжджі. До речі, дріжджі у нас – сухі швидкодіючі. При замісі тесту використовується окріп. На виході тісто, замішане таким способом виходить м’яким і еластичним.

Покроковий рецепт

У невелику миску вливаємо теплу воду (температура води – не більше 37 градусів). Підсипаємо у воду цукор, сіль і сухі швидкодіючі дріжджі. Інгредієнти перемішуємо.

Хвилин через 10 в дріжджову суміш вливаємо олію. Ще раз інгредієнти перемішуємо.

В іншу миску – побільше – просіваємо борошно. Процес просіювання наситить борошно киснем і позбавить від можливого дрібного сміття. У центрі борошна робимо воронку.

Дріжджову суміш вливаємо в центр борошна.

Починаємо перемішувати, та ще відразу ж вливаємо окріп. Починаємо процес активного перемішування інгредієнтів і заміс тіста.

Дріжджове тісто ставимо в тепло мінімум на 1 годину. Потім використовуємо дріжджове тісто на окропі за призначення.

Приємною вас роботи!