Солянка — це один з традиційних російських супів. Існує безліч видів цього смачного страви. Представляємо Вашій увазі збірну м’ясну солянку.
Інгредієнти
яловичини на кісточці – сімсот грам | |
цибулини – дві середніх | |
морква – одна велика | |
солоних огірка – три-чотири середніх розмірів | |
м’ясних делікатесів – близько одного кілограма (копченості, карбонат, варена ковбаса, бекон і так далі) | |
томатної пасти – дві столові ложки | |
маслин без кісточок – одна маленька банку | |
сіль – за смаком | |
суміш мелених духмяних перців – за смаком | |
лаврових листа – два | |
свіжа зелень – за смаком | |
лимонного соку – одна ложка | |
рослинне масло – дві-три ложки | |
розсіл огірковий – за смаком, трохи |
Солянка — це один з традиційних російських супів. Існує безліч видів цього смачного страви. Представляємо Вашій увазі збірну м’ясну солянку.
Покроковий рецепт
Яловичину промиваємо і ставимо на вогонь. Варимо протягом двох годин, періодично знімаючи пінку. Готовий бульйон проціджують. М’ясо відокремлюємо від кісток, дрібно нарізаємо соломкою і відправляємо в проціджений бульйон.
Солоні огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Потім в окремій каструльці варимо до м’якості. Цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо тонкою соломкою.
Обсмажуємо в невеликій кількості олії, потім додаємо дві ложки томатної пасти, трохи м’ясного бульйону і тушкуємо протягом п’яти хвилин.
М’ясні делікатеси нарізаємо соломкою і обсмажуємо в олії. В якості м’ясних делікатесів найкраще взяти копчену курку, свинячу шийку, в’ялену яловичину, бекон, різні види копченої ковбаси. Чим більше видів копченостей Ви візьмете, тим цікавіше і різноманітніше буде Ваша солянка.
Обсмажені м’ясні делікатеси додаємо в киплячий бульйон з яловичиною і варимо протягом п’яти хвилин. Після додаємо тушковані овочі і варимо ще три-п’ять хвилин.
Потім кладемо готові солоні огірки, трохи розсолу. Варимо пару хвилин, солимо, кладемо суміш запашних перцю, лавровий лист і цільні маслини.
Солянку доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і залишаємо настоюватися з закритою кришкою протягом години.
Подавати збірну м’ясну солянку на стіл зі свіжими гілочками зелені. За бажанням можна додати часточку лимона. Приємного апетиту!