Солянка — це один з традиційних російських супів. Існує безліч видів цього смачного страви. Представляємо Вашій увазі збірну м’ясну солянку.
Покроковий рецепт
Яловичину промиваємо і ставимо на вогонь. Варимо протягом двох годин, періодично знімаючи пінку. Готовий бульйон проціджують. М’ясо відокремлюємо від кісток, дрібно нарізаємо соломкою і відправляємо в проціджений бульйон.
Солоні огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Потім в окремій каструльці варимо до м’якості. Цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо тонкою соломкою.
Обсмажуємо в невеликій кількості олії, потім додаємо дві ложки томатної пасти, трохи м’ясного бульйону і тушкуємо протягом п’яти хвилин.
М’ясні делікатеси нарізаємо соломкою і обсмажуємо в олії. В якості м’ясних делікатесів найкраще взяти копчену курку, свинячу шийку, в’ялену яловичину, бекон, різні види копченої ковбаси. Чим більше видів копченостей Ви візьмете, тим цікавіше і різноманітніше буде Ваша солянка.
Обсмажені м’ясні делікатеси додаємо в киплячий бульйон з яловичиною і варимо протягом п’яти хвилин. Після додаємо тушковані овочі і варимо ще три-п’ять хвилин.
Потім кладемо готові солоні огірки, трохи розсолу. Варимо пару хвилин, солимо, кладемо суміш запашних перцю, лавровий лист і цільні маслини.
Солянку доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і залишаємо настоюватися з закритою кришкою протягом години.
Подавати збірну м’ясну солянку на стіл зі свіжими гілочками зелені. За бажанням можна додати часточку лимона. Приємного апетиту!