Солянка. Був час, це слово я перше виголошував офіціанту, який приймає замовлення. Під горілочку одна з кращих закусок. Вірніше так: на початку вечора з друзями, саме воно, з’їсти гаряче перше блюдо, для апетиту відтінивши його горілочкою.
Обжігающе гаряча соляночка. З часточкою лимончика і парою маслин без кісточки. З ложкою найсвіжішої сметанки.
Ну не краса? Хто заперечить? Немає таких.
Продукти які я використав:
Потрібно 5-6 видів різного м’яска. Це може бути і буженина та шинка, мисливські ковбаски, корейка і навіть сосиски.
Картопля
Цибуля
Морквина
Солоні огірки з розсолом.
Зелень.
Все це потрібно дрібно накришити. Окремо м’ясо, окремо огірки, окремо, цибулю з морквою, окремо зелень і окремо маслини.
На сковорідку наливаємо масло пісне. І засипаємо туди цибулю і моркву. Пасеруємо все, поки овочі не придбають золотистий колір.
Слідом засипаємо туди ж нарізані огірочки
Це все пасеруємо.
Виливаємо В каструлю розсіл з огірків. І доводимо до кипіння. Коли закипіло висипаємо туди нарізане м’ясо з картоплею.
Додаємо води. Я додаю окропу з чайника, так щоб був суп, а не тушковане м’ясо.
Доводимо до кипіння і через деякий час засипаємо туди овочі зі сковорідки.
У процесі природно закидаємо лавровий листок, духмяний перчик, перчик. Так щоб воно було духмяно та добре.
В залежності від того, яке м’ясо використовували, зверніть увагу на спеції. Багато корейки, буженини і так далі, вже йдуть з різними приправами. Головне не перестаратися.
Спробувати юшку на смак. Якщо не вистачає різкості, то можна видавити лимон безпосередньо туди
Загалом як прокипить нормально, можна закидати зелень і маслини.
Насипати по тарілках і додати в тарілки сметанку.
Буде дуже смачно і добре.