Яскраве, ситне, ошатне страву сьогодні прикрасить наш обід. Грибні, рибні, м’ясні бульйони використовують для приготування солянки. Я покажу Вам, як готувати солянку на міцному м’ясному, кислувато – пряному бульйоні.
Інгредієнти
Курячий бульйон – 2.5 л | |
Копчений окорочок – 300 г | |
Ковбаса – 200 г варена, вищого гатунку | |
Картопля – 5 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Оливки – 8-10 шт. | |
Томатний сік – 150 мл | |
Огірки – 2 шт. мариновані | |
Рослинне масло – 100 мл | |
Зелень – за смаком | |
Сметана для подачі | |
Лимон – 5-6 часточок |
Після галасливого застілля, напевне, і у вашому холодильнику залишаються продукти, які відмінно впишуться в склад нашої обідньої соляночки. Цей рецепт має сотню аналогів, тому, не бійтеся імпровізувати, замінюючи одні інгредієнти на інші, експериментуйте, панове! Класичну російську солянку неможливо зіпсувати, вкладіть максимум фантазії, і Ваші домочадці будуть насолоджуватися чудовим обідом! Бульйон варять на яловичини або курки, головне, щоб він вийшов наваристим.
Як правило, основними компонентами для збірної солянки прийнято вважати крутий бульйон і густе м’ясне асорті. Я віддаю перевагу правильному харчуванню і максимально корисним продуктам, пропоную шкідливі копченості замінити натуральними м’ясними компонентами. Це блюдо в нашому домі прийнято вважати – святковим.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні складові.
Поставимо варитися наш бульйон і приступимо до очищення овочів і нарізці інгредієнтів. Як правило, достатньо 20 хвилин, що б приступити до наступних етапів приготування.
Готовий киплячий бульйон ми солимо і перчимо, зменшуємо вогонь. Я не додаю зайвих спецій, не варто забивати основний смак приправами.
Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо варитися.
Цибулю дрібно шаткуємо.
У розігріту сковороду додаємо цибулю, робимо вогонь тихіше і смажимо до золотистого кольору.
Ковбасу нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в сковороду до цибулі.
Поділяємо копчені стейки на волокна, нарізаємо шматочками і додаємо до засмажки. Перемішуємо.
Замітка: я використовувала стейки домашнього копчення. Стейки повинні бути без шкіри, що б блюдо було максимально корисним.
Готуємо солоні огірочки. Дрібно наріжемо кубиками і відправляємо в сковороду.
Оливки розрізаємо навпіл або шаткуємо кільцями, відправляємо в загальну масу. В черговий раз перемішуємо. Оливки можна замінити маслинами.
Настав час заправки. Збірну зажарку, я заливаю томатом, перемішую і на повільному вогні даю нудитися 15 хвилин, щільно закривши кришку.
Порада: Не використовуйте для заправки магазинну томатну пасту. Вона містить консерванти і хімічні добавки, які дають непередбачувану кислоту. Надмірна кількість кислоти в солянці може зіпсувати смак.
Перевіримо нашу картоплю. Через 20 хвилин картопля відмінно зварився, можна додавати м’ясне асорті.
Свіжий кріп і часточки лимона – завершальний етап в приготуванні чарівної солянки. Порада: відмінний аналог свіжого лимону, лимонна кислота.
Закриємо каструлю з готовою стравою і дамо настоятися 10-15 хвилин.
Подавати солянку з ковбасою і копченою куркою можна зі сметаною або вершковим соусом. Розливаємо по тарілках і запрошуємо всіх до столу! Приємного апетиту! Харчуйтеся смачно і правильно!