Збірна солянка з ковбасою

Збірна солянка з ковбасою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щоб приготувати смачну і наваристу солянку з ковбасою, для початку слід підібрати м’ясо. Воно може бути на кісточці – напевно, найкращий варіант. Взяти свинину на кістки (250 гр.), ретельно помити. Покласти м’ясні кістки в каструлю об’ємом не менше трьох літрів. Залити 2 літра чистої фільтрованої водою, посолити і поставити на вогонь трохи нижче середнього. Варити до готовності не менше 40 хвилин.

Поки бульйон вариться, можна приступити до приготування інших інгредієнтів. Взяти 4 середніх картоплини, їх помити, почистити і порізати на кубики. Коли м’ясо буде в змозі напівготовності, додати до нього картоплю.

Тим часом взяти 4-5 сосисок (можна замінити вареною ковбасою) і 200 гр. копченої ковбаси. Сосиски нарізати на нетовсті кільця, ковбасу соломкою.

Взяти 150 гр. солоних огірків і 100 гр. маслин. Огірки нарізати соломкою або кубиками. Якщо маслини без кісточки, їх бажано нарізати навпіл. Якщо ж з кісточкою, то ця процедура ускладниться, і тоді їх можна нарізати довільно.

Взяти одну велику цибулину, почистити, помити, нарізати кубиками і викласти обсмажуватися на заздалегідь розігріту і змащену олією сковороду. Пасерувати хвилин 5 до прозорості на малому вогні.

До смаженій цибулі додати 1 ст. ложку томатної пасти і обсмажити ще 2 хвилини. Тієї часом у каструлю викласти всі інші інгредієнти.

Завершальним етапом буде заправка готового супу – для цього в нього додати цибулеву засмажку. Варити солянку ще пару хвилин до готовності картоплі. Готового блюда дати настоятися під закритою кришкою протягом 2-10 хвилин. Подавати гарячим, прикрасивши скибочкою свіжого лимона і за бажанням сметаною. Приємного апетиту!