Зелений борщ – страва, яку холодної восени нагадує про тепле літо

Зелений борщ – страва, яку холодної восени нагадує про тепле літо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яскравий, ароматний зелений борщ, з насиченим смаком літа

Інгредієнти

Свинина (м’якоть) – 600 грам можна використовувати будь-яке інше м’ясо, на Ваш смак
Картопля – 5 штук
Морква – 1 штука
Цибуля ріпчаста – 1 штука
Перець болгарський – 1 штука
Томат – 100 грам або 1 свіжий помідор
Яйця – 5 штук
Зелень (щавель, цибуля зелена, петрушка, кріп) – 500 – 800 грам
Спеції – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Зелений борщ – страва, яку холодної восени нагадує про тепле літо

На вулиці осінь, красива, але досить холодна і сира пора. Як іноді хочеться, в таку пору року опинитися в теплому, яскравому, ароматному літо. У нашій родині подорожі за порами року допомагають здійснювати страви, властиві певному сезону. Сьогодні я хочу поділитися рецептом осіннього зеленого борщу. Зелений борщ готую часто, навіть якщо не сезон. Щоб взимку не шукати щавель і іншу зелень по магазинах, і не вирощувати на підвіконні, влітку заготовляю зелену суміш (щавель, цибуля, петрушка, кріп, за бажанням можна додати базилік, кінзу, селера) для цієї страви і заморожую. Буду готувати на 12 порцій, це 3-літрова каструля. Час приготування 1 год.

Покроковий рецепт

Починаємо з приготування бульйону. Для цього в киплячу воду опускаємо нарізане м’ясо. Опускати м’ясо в киплячу воду обов’язково, це дозволяє краще зібрати “шум”. Після закипання знімаємо піну. Цю процедуру повторюємо кілька разів, щоб бульйон був максимально прозорим. Додаємо лавровий лист і духмяний перець горошком, сіль, варимо 30 хвилин (так як у мене м’якоть, цього часу достатньо).

Поки готується бульйон готуємо інші інгредієнти. Очищаємо овочі, варимо яйця.

Коли бульйон готовий опускаємо картоплю і варимо 15 хвилин (до готовності картоплі).

Тим часом готуємо зажарку. Дрібно ріжемо цибулю, відправляємо на сковорідку з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо подрібнену моркву, потім перець болгарський. Коли всі протомится, додаємо 100 грам томату. Томат борщ червоним не зробить, а приємну кислинку, аромат і колір осені додасть.

Опускаємо зажарку в борщ, ріжемо яйця, відправляємо слідом за засмажкою. Пробуємо на сіль, якщо необхідно досолює, додаємо спеції за смаком. У моєму випадку – суміш перців і чорний мелений перець. Варимо 10-15 хвилин. Тепер опускаємо зелень, знімаємо з вогню, даємо настоятися і, можна за стіл!
Ми отримали яскравий, ароматний зелений борщ, з насиченим смаком літа. Приємного апетиту!