Лимонний сік змішати з водою. Залити рідиною желатин, відкласти в сторону.
Приготувати тісто для рулету.
Жовтки відокремити від білків. Білок збити в міцну піну (до піків).
Шпинат (у мене заморожена), жовтки, рубаний кріп (теж заморожений нарізаний), чорний мелений перець, борошно закинути в блендер, збити до однорідної консистенції.
Зелену суміш викласти в глибоку чашу, додати збиті білки, акуратно перемішати. Деко вистелити пергаментним папером. Змастити папір рослинним маслом. Викласти тісто з шпинату, розподіливши тонким шаром по поверхні. Поставити випікатися у вже розігріту духовку на 5 хвилин при температурі 160 С. Вийняти, перевернути на лист фольги, зняти папір і дати охолонути.
А поки приготувати начинку.
Вершковий сир, сметану, і розведений желатин перемішати в мисці.
Готову начинку викласти на тісто (якщо хочете зробити маленькі і невеликі рулетики, розріжте випечений шпинатний пиріг навпіл. Вийде 2 коржа і рулетів багато), рівномірно розмазати. Викласти сьомгу, порізану на невеликі шматочки.
Згорнути ковбаскою, загорнути у фольгу.
Прибрати в холодильник на 2 години.
Дістати рулет, зняти плівку, порізати на шматочки (ширина за бажанням). Приємного апетиту!