Салат з помідорами, тунцем і шпинатом – дієтична корисна закуска для смачної вечері!
Інгредієнти
Салатні листя – невеликий пучок | |
Шпинат – невеликий пучок | |
Тунець консервований у власному соку – 1 банка | |
Сіль – за смаком | |
Томати – жменя | |
Чорний мелений перець – за смаком | |
Олія оливкова – опціонально | |
Пепероні – 3 шт. | |
Лимонний сік – за смаком | |
Гірчиця зернова – за смаком | |
Зелена цибуля (біла частина) – 1 шт. |
Салат з тунцем і шпинатом – смачна і корисна закуска з вітамінних компонентів. Блюдо просте і швидке в приготуванні, дієтичне, багате на мікроелементи, білком і вітамінами. У таку закуску можна додавати різні види риб – від тунця до лосося. Відмінною м’ясної альтернативою стане куряча грудка-гриль.
Покроковий рецепт
Нарубати шпинат та салатні листя. Можна використовувати і цільні дрібні листочки. Якщо шпинату немає, можна його замінити руколою та іншої улюбленої зеленню.
Додати масло оливи, сік лимона, перець і зернову гірчицю. Перемішати інгредієнти – таким чином вони відмінно просочаться. Посолити і поперчити зелень безпосередньо перед складанням салату.
Подрібнити кружальцями цибулю і перець пепероні. Перець можна замінити на звичайний гострий або халапеньо. Нарізати часточками томати або кружечками – черрі.
Перемішати рубані компоненти з листям і викласти на тарілку.
Зверху викласти шматочки консервованого тунця.
Збризнути салат невеликою кількістю масла.
Подавати закуску до столу відразу після приготування. Приємного апетиту!