Желе з червоної смородини на зиму

Желе з червоної смородини на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Желатин розведіть в підлогу склянці води і залиште на 10-15 хвилин набухати.

Перебрані, помиті і підсушені ягоди червоної смородини подавіть зручним для вас способом, щоб отримати з них сік. Макуха не потрібно, щоб желе вийшло прозорим, добре процідіть сік.

Отриманий сік вилийте в каструлю і поставте на повільний вогонь. Додайте цукровий пісок. Добре перемішайте до тих пір, поки пісок не розчиниться і ви не отримаєте густий напівпрозорий сироп.

Варіть желе на повільному вогні, весь час помішуючи до закипання. Кип’ятіть 5 хвилин, вливайте підготовлений желатин, і відразу знімайте з вогню.

Розкладайте желе в банки, ще гарячим. Залиште смородинове желе остигати на кілька годин у холодильнику.

Після застигання желе з червоної смородини стає дуже щільним, трохи тягучим і дуже смачним. Якщо ви не хочете зберігати таке желе до зими, то можна його не розливати в банки, а залишити остигати в деку або тарілці. Після цього його можна нарізати на кубики і обваляти в цукровій пудрі, у вас вийде чудовий домашній мармелад, тільки зберігайте його в холодильнику, щоб він не танув.