Зимовий пиріг на молоці з замороженими ягодами

Зимовий пиріг на молоці з замороженими ягодами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування нам знадобиться молоко, яйце, борошно, цукровий пісок, ягоди (в даному випадку – чорна смородина), ізюм без кісточок, олія соняшникова, пергамент і цукрова пудра для прикраси страви

Інгредієнти

Цукор – 200г
Яйце – 1 шт
Молоко – 200г
Борошно – 400г
Родзинки – 50г
Ягоди – 150г
Олія соняшникова – для випічки
Цукрова пудра для прикраси
Оцет для гасіння соди
Сода – 1/2 чайної ложки

Як приготувати Зимовий пиріг на молоці з замороженими ягодами

Яким чином порадувати домашніх в зимовий час смачною, ароматною, але недорогий випічкою? Швидкий пиріг з заморожених ягід влітку – вигідне рішення для успішної і зайнятої господині.

Покроковий рецепт

Готуємо всі необхідні інгредієнти, заморожені ягоди дістаємо з морозильної камери

Збиваємо міксером або блендером 1 яйце і 1 склянку цукру до однорідної маси

В отриману масу додаємо соду (пів чайної ложки) гашену оцтом

Вливаємо склянку молока і ретельно перемішуємо

Просіваємо борошно з допомогою сита. Додаємо частинами, щоб у майбутньому тесті не було грудочок

Обережно перемішуємо до отримання однорідної консистенції

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, змащуємо олією і отримане тісто виливаємо

Зверху на тісто рясно висипаємо ягоди чорної смородини в упереміш з родзинками. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. В разі недостатньої потужності духової шафи час приготування може розтягнутися, контролюйте готовність тіста зубочисткою.

Страва готова! Остиглий пиріг з ягодами можна посипати цукровою пудрою з метою прикраси! Приємного апетиту!