Для приготування нам знадобиться молоко, яйце, борошно, цукровий пісок, ягоди (в даному випадку – чорна смородина), ізюм без кісточок, олія соняшникова, пергамент і цукрова пудра для прикраси страви
Інгредієнти
Цукор – 200г | |
Яйце – 1 шт | |
Молоко – 200г | |
Борошно – 400г | |
Родзинки – 50г | |
Ягоди – 150г | |
Олія соняшникова – для випічки | |
Цукрова пудра для прикраси | |
Оцет для гасіння соди | |
Сода – 1/2 чайної ложки |
Яким чином порадувати домашніх в зимовий час смачною, ароматною, але недорогий випічкою? Швидкий пиріг з заморожених ягід влітку – вигідне рішення для успішної і зайнятої господині.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні інгредієнти, заморожені ягоди дістаємо з морозильної камери
Збиваємо міксером або блендером 1 яйце і 1 склянку цукру до однорідної маси
В отриману масу додаємо соду (пів чайної ложки) гашену оцтом
Вливаємо склянку молока і ретельно перемішуємо
Просіваємо борошно з допомогою сита. Додаємо частинами, щоб у майбутньому тесті не було грудочок
Обережно перемішуємо до отримання однорідної консистенції
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, змащуємо олією і отримане тісто виливаємо
Зверху на тісто рясно висипаємо ягоди чорної смородини в упереміш з родзинками. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. В разі недостатньої потужності духової шафи час приготування може розтягнутися, контролюйте готовність тіста зубочисткою.
Страва готова! Остиглий пиріг з ягодами можна посипати цукровою пудрою з метою прикраси! Приємного апетиту!